Перегній є добрим джерелом мікроелементів для винограду
Після кожного вегетаційного сезону винограду в ґрунті зменшується вміст поживних елементів. Їх слід поповнити, унісши добрива. Це роблять спираючись на дані актуальних аналізів родючості ґрунту й стану мінерального забезпечення рослин.
Одним із органічних добрив для винограду є перегній. У середньому вміст макроскладників у свіжій масі перегною такий: N – 5 кг/тонна; P – 1,5 кг/тонна; K – 6 кг/тонна; Mg – 1 кг/тонна; Ca – 1,5 кг/тонна; S – 1,5 кг/тонна.
Вміст мікроелементів: Fe – 250 г/тонна; Mn – 125 г/тонна; Zn – 35 г/тонна; B – 5 г/тонна; Cu – 10 г/тонна; Mo – 0,5 г/тонна; Co – 0,3 г/тонна. Ці елементи з органічних добрив інтенсивно вивільнюються в перші два роки після внесення, далі темп спадає (див. таблицю).
Перегній є добрим джерелом мікроелементів, які в перший рік використовуються виноградом на 20-30%. Після внесення перегній слід якнайшвидше приорати, щоб добриво не почало втрачати азот.
Додати коментар