Овочі-Ягоди-Сад

Овочівництво обмежує нестача працівників та овочесховищ, – фермер

Овочівництво обмежує нестача працівників та овочесховищ, – фермер

ФГ «Агропоступ», що в Рівненській області, дещо розширює посіви овочів. Цей напрямок обмежується значною потребою у вільних робочих руках, які нелегко знайти під час війни та приміщеннями для зберігання.

Про це керівник господарства Вадим Савюк написав у своїй колонці на AgroTimes.

«Оскільки ми взяли на себе мобілізаційне завдання, дещо розширимо площі під овочами. У цілому посадимо до 5 га моркви і столових буряків, до 3 га картоплі, також традиційно будемо сіяти цукрову кукурудзу на 1,5 га та невелику ділянку відведемо під овочевий мікс: посадимо трохи солодкого перцю й томатів. Крім того, уже кілька років поспіль ми висаджуємо з розсади невелику ділянку кавунів», – зазначив він. 

Фермер підкреслив, що госопдарство могло би відвести ще більші площі під овочі, але не має певності, що зможе  вчасно їх зібрати і якісно зберегти. 

«А вірогідність того, що овочі доведеться зберігати, доволі висока, адже, повторюся, ринок з високою ймовірністю буде насичений не дуже якісною продукцією», – спрогнозував фермер. 

Крім того, він тверезо оцінює можливості залучення найманих працівників в умовах масової міграції та мобілізації. І вважає, що збільшувати посадки трудомістких культур вкрай ризиковано.

Читайте також: «Кременчуцька овочева фабрика» подвоює вирощування розсади