Овочі-Ягоди-Сад

Органічна морква і столові буряки – в дефіциті

Органічна морква і столові буряки – в дефіциті

Площі під цими овочами в органічних виробників невеликі, оскільки фермери намагаються вирощувати більш маржинальні культури.

Про це розповів Сергій Дятел, власник магазину «Біо Агро Еко Маркет» в Луцьку, під час конференції «Органічний овочевий бізнес: перспективи 2021».

«Звісно, є складнощі в підборі широкого асортименту органічної продукції, –– зазначив пан Сергій. –– Наприклад, морква і столові буряки, здавалося б –– це найпоширеніші овочеві продукти. Але ми так і не змогли розширити наш асортимент цими органічними позиціями, оскільки площі під ними невеликі, подекуди займають лише 0,1 га. Через це неможливо забезпечити стабільні поставки та якість, і не весь асортимент органічних овочів наразі вирощується».

Крім того, Сергій Дятел відзначив, що заважає активно розвиватися органічному ринку. Передусім це нерозуміння споживачами, що таке органічна продукція, чим вона відрізняється від неорганічної, а також тієї, що іменується «Еко», «Біо», «Фермерська продукція» тощо. Споживачі не розуміють різниці та не можуть визначитися, якому саме продукту віддати перевагу.

Довідка: Магазин «Біо Агро Еко Маркет» в Луцьку працює з 2019 року, а його власник Сергій Дятел має понад 17 років досвіду у сфері агробізнесу. Він також володіє компанією «Магнат Агро», що з 2009 року є представником ряду виробників продуктів для біозахисту рослин, органічного живлення та продуктів, які відновлюють структуру ґрунту.

Читайте також: Ревінь у 2019 році забезпечував фермерам дохід 200-300 тис. грн/га