Обробіток яблук до сховища може пошкодити плоди
Щоб уникнути пошкоджень сорту яблук Чемпіон, який уразливими до сполуки 1-МЦП, плоди перед обробітком слід ретельно охолодити й після температуру вже не підвищувати.
Про це матеріалі журналу «Садівництво по-українськи» розповів Томаш Крупа, науковець Варшавського університету сільського господарства.
«Існує ймовірність, що особливої процедури застосування 1-МЦП при закладанні яблук на зберігання вимагатимуть і деякі нові сорти, – сказав він. – Тому для успішного зберігання врожаю щодо застосування 1-МЦП на конкретних сортах, особливо нових, садівникам варто проконсультуватися із спеціалістами».
Застосування під час зберігання сполуки 1-МЦП має свої недоліки, кажуть експерти. Оброблені нею плоди стають більш уразливими до вуглекислого газу. Якщо перед зберіганням такий обробіток заплановано, в холодильній камері слід знизити уміст вуглекислого газу. Для цього пристрої, які його усуватимуть із приміщення, мають бути потужнішими, ніж зазвичай.
Читайте також: Герметичність фруктосховищ перевіряють щорічно