Овочі-Ягоди-Сад

Нью-Йорк вивчає перспективи ірги, жимолості та аронії

Програма розвитку сільського господарства американського штату Нью-Йорк (NNYADP) фінансує випробування вирощування в умовах штату трьох типів ягід: ірги, жимолості та аронії. На семи фермах випробовуються 11 сортів ірги, 15 – жимолості і 4 – аронії.

Про це повідомляє FreshPlaza.

Фермерка Дані Бейкер з Cross Island Farms бачить перспективи у вирощуванні жимолості. 

«Я тільки починаю її вирощувати, і вони мають дуже складний смак. Я вважаю їх цікавішими, ніж лохина, – сказала Дані Бейкер, додаючи, що смак ягід є поєднанням солодкого і терпкого. – Вони дуже стійкі до посухи, а лохина – ні. Я бачу, як вони разом з іргою стають популярною свіжою ягодою».

Ягоди аронії теж мають терпкуватий смак, але солодшають, коли залишаються довго на гілках. Як і жимолость, вони також не мають великого тиску хвороб і шкідників, і їх можна вирощувати органічно.

На думку Дані Бейкер, ягода аронії більше йтиме на переробку для добавок у йогурти, соки й пироги.

Читайте також: Вчені досліджують перспективні сорти жимолості