Нью-Йорк вивчає перспективи ірги, жимолості та аронії
Програма розвитку сільського господарства американського штату Нью-Йорк (NNYADP) фінансує випробування вирощування в умовах штату трьох типів ягід: ірги, жимолості та аронії. На семи фермах випробовуються 11 сортів ірги, 15 – жимолості і 4 – аронії.
Про це повідомляє FreshPlaza.
Фермерка Дані Бейкер з Cross Island Farms бачить перспективи у вирощуванні жимолості.
«Я тільки починаю її вирощувати, і вони мають дуже складний смак. Я вважаю їх цікавішими, ніж лохина, – сказала Дані Бейкер, додаючи, що смак ягід є поєднанням солодкого і терпкого. – Вони дуже стійкі до посухи, а лохина – ні. Я бачу, як вони разом з іргою стають популярною свіжою ягодою».
Ягоди аронії теж мають терпкуватий смак, але солодшають, коли залишаються довго на гілках. Як і жимолость, вони також не мають великого тиску хвороб і шкідників, і їх можна вирощувати органічно.
На думку Дані Бейкер, ягода аронії більше йтиме на переробку для добавок у йогурти, соки й пироги.
Читайте також: Вчені досліджують перспективні сорти жимолості