Овочі-Ягоди-Сад

Недостиглі яблука сильніше в’януть під час зберігання

Недостиглі яблука сильніше в’януть під час зберігання

Яблука, зібрані за 10 днів до настання знімальної стиглості, під час зберігання втрачають у масі на 0,2% більше, аніж ті, що які знято у знімальній стадії стиглості, наголошує співробітниця Інституту садівництва НААН, д-р с.-г. наук, член-кореспондент НААН України Людмила Шевчук у статті в журналі «Садівництво по-українськи».  

«Втрати маси плодів під час зберігання значно коригуються строками збирання, – зауважує вчена. – У плодів, зібраних раніше, сильно прогресуватиме в’янення. У недозрілих плодах відсутня збалансованість органічних речовин, потрібних для забезпечення їхньої життєздатності у плодосховищі. Низький уміст цукрів і гідропектину та підвищений — титрованих кислот і протопектину формують тверду консистенцію плоду. Припинення притоку органічних речовин до нього з материнського дерева унеможливлює синтез сполук до потрібної кількості, котра здатна забезпечити добру лежкість». 

За її даними, яблука, зібрані за 10 днів до настання знімальної стиглості, під час зберігання втрачають у масі на 0,2% більше, аніж ті, що які знято у знімальній стадії стиглості.

Читайте також: Після теплого сезону яблука добре зберігаються до квітня-травня