Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Під час карантину важливо зберегти логістичні потоки для забезпечення аграріїв насінням, - думка За два місяці Україна закупила за кордоном 6 тис. тонн сиру У Канаді послугами агроавіації користується кожен четвертий-п’ятий фермер У групі компаній «Олстас» знайшли спосіб уникнути промивання ґрунтових гербіцидів Зорянський елеватор на Рівненщині завершує відвантаження зерна Компанія FMC розпочала реєстрацію препаратів для захисту томатів від південноамериканської томатної молі Вітчизняні борошномели закликають владу тимчасово обмежити експорт зерна, аби запобігти здорожчанню хліба АМКУ призупинив впровадження «Укрзалізницею» нового договору про надання послуг На термінал Neptune зайшов під завантаження найбільший балкер Про нові органічні малинники площею 40–50 га на кілька років можна забути, – експерт
Овочі - Ягоди - Сад

Названі оптимальні строки сівби кабачків

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Науковці Подільського державного аграрно-технічного університету встановили, що кабачки висіяні у 3-ій декаді квітня дають найвищу врожайність плодів — 106,0 т/га. У плодах яких міститься найбільше сухих речовин 4,2%, аскорбінової кислоти — 12,3 мг/100 г та цукрів — 2,8%.

Про це пише журнал «Плантатор».

Для дослідження обрали сорт Чаклун, який має тривалий період плодоношення.

Сівбу проводили в 1-у, 2-гу і 3-тю декади квітня та 1-у, 2-гу і 3-тю декади травня.

Схема розміщення рослин 70×70 см. 

Кожний підібраний строк сівби пов’язаний із температурним режимом, який виникає на певному етапі росту та розвитку рослин.

Коли насіння висівали у ґрунт у ІІІ декаді квітня настає оптимальна температура повітря для формування генеративних органів у кабачка. У цей період рослини рясно цвіли та добре зав’язували плоди, спостерігалося інтенсивне плодоношення.

В середньому за три роки проведення досліджень сорт Чаклун висіяний у третій декаді квітня формував найбільшу врожайність плодів — 106,0 т/га, і перевищував контроль на 34,6 т/га. У пізніх посівів урожайність була найменша 48,2 т/га та 31,9 т/га.

У період плодоношення кабачків у плодах накопичувалось найбільше сухих речовин 4,2%, аскорбінової кислоти — 12,3 мг/100 г та цукрів — 2,8% (коли насіння висівали у третій декаді квітня). За сівби насіння у третій декаді травня у плодах було найменше сухих речовин 3,1%, аскорбінової кислоти — 11,0 мг/100 г та цукрів — 2,1%.

Читайте також: Харківське підприємство вирощуватиме солодкий гарбуз

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!