Овочі-Ягоди-Сад

Науковець назвав дві перешкоди професійного картоплярства

Науковець назвав дві перешкоди професійного картоплярства

Висока собівартість вирощування та непередбачуваність цін на продукцію перешкоджають розвитку професійного картоплярства, вважає Микола Фурдига, заступник директора Інституту картоплярства НААН України.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу Кyiv Live.

«Собівартість вирощування 1 га картоплі у фермерів становить від 150 до 200 тис. грн», – навів цифри науковець.

Високі витрати та непередбачувані ціни на картоплю відлякують фермерів від вирощування бульби.

«Професійним картоплярством зараз займаються або дуже досвідчені виробники, які страхують ризики, або виробники картоплі, призначеної на переробку, наприклад на чипси», – сказав Микола Фурдига.

На думку науковця, картопля, вирощена в професійних господарствах – більш безпечна та корисна для споживачів. Адже в цьому випадку більше контролюється застосування пестицидів, дотримується технологія.

Читайте також: Урожайність вітчизняного сорту картоплі становила 100 т/га