На солодкій кукурудзі можна отримати два врожаї за сезон
Ранні гібриди солодкої кукурудзи використовують як для ранньої, так і для пізньої, пожнивної сівби.
Про це в колонці на AgroTimes повідомив Михайло Нагорняк, директор ПП «Мнагор».
За словами Михайла Нагорняка, господарники на Вінниччині, зокрема в південних районах, що межують із Молдовою, традиційно останні 15 років вирощують ранню редиску. Після її збирання висівають солодку кукурудзу.
Успішний досвід збирання двох урожаїв із поля мають фермери й в інших регіонах. Так, фермер із Київщини Павло Йосипенко спочатку висіває горох овочевий, а потім висаджує солодку кукурудзу.
«Тільки є одне але, –– зауважує Михайло Нагорняк. –– Гібриди треба обирати ранні, такі як Дейнеріс F1, Роттердам F1 або Фіона F1 (Солодка Мрія), оскільки з 22 червня день стає коротшим, тому пізні сорти не встигають дозріти».
Рання кукурудза підходить не тільки для пізньої (пожнивної) сівби, також це чудова культура для ранньої та ультраранньої сівби для отримання найпершої продукції, а перші качани –– найдорожчі. Їх можна продати по 10–15 грн за штуку, тоді з 1 га можна заробити понад 500 тис. грн.
Читайте також:На солодкій кукурудзі фермер може заробити до $5 тис./га
Додати коментар