На Одещині столовий виноград цвіте із запізненням
В Одеській області продовжується цвітіння столового винограду, яке цього року через прохолодну весну відбувається із запізненням на два тижні.
Про це в коментарі AgroTimes повідомила Тетяна Шмаглюченко, співзасновниця приватного виробничо-комерційного підприємства «ВІН’С», виноградники якого розташовані на березі Будацького лиману Одеської області.
«Зазвичай на початку серпня ми вже збираємо врожай ранніх сортів. Спеціалізуємося виключно на вирощуванні столового винограду. Перші 6 га заклали ще у 2012 році, нині маємо 12 га столових сортів різних термінів достигання», –– розповіла пані Тетяна.
Господарство продає виноград кінцевим споживачам. Щоб зробити свій товар більш упізнаваним, зареєстрували торгову марку «Шалені доли». Минулого року тут налагодили доставку продукції через логістичний сервіс «Нова пошта». У перспективі, зі зростанням обсягів врожаю, ПВКП «ВІН’С» планує розпочати роботу із супермаркетами. Однак для цього господарству потрібне додаткове холодильне устаткування.
Читайте також: Столовий виноград фермери надсилають поштою