Овочі-Ягоди-Сад

На Миколаївщині та Херсонщині визначили зони, сприятливі для виноградарства

На Миколаївщині та Херсонщині визначили зони, сприятливі для виноградарства

Створення «Виноградарсько-виноробного реєстру» та результати зонування територій, де потенційно можна вирощувати в промислових масштабах виноград, обговорили на засіданні робочої групи при Міністерстві аграрної політики і продовольства.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

У нараді під головуванням першого заступника міністра агрополітики Тараса Висоцького взяли участь представники державного сектору, українські та міжнародні експерти з питань виноградарства та виноробства.

Як наголосив Тарас Висоцький, виноградарство і виноробство –  перспективні галузі українського агросектору, що мають великий потенціал. «Виноградарсько-виноробний реєстр» повинен спростити аграріям процес отримання ліцензій, доступ до необхідної інформації. Також реєстр повинен відповідати нормам і стандартам ЄС.

Під час наради були представлені результати зонування Миколаївської та Херсонської областей і визначення найбільш сприятливих районів у цих регіонах для вирощування винограду. 

За підсумками наради визначені подальші кроки щодо завершення формування «Виноградарсько-виноробного реєстру» і створення системи його ефективного ведення, згідно з європейськими стандартами.  

Читайте також: Зміни клімату дають можливість збільшити площі виноградників, – міністр