Овочі-Ягоди-Сад

На Київщині вирощують печериці для військових і Тероборони

Яблунівський виробничий комплекс (Київська область) з вирощування печериць вирішив не зупиняти виробництво під час війни. Нині з яблунівських печериць готують гарячі обіди для військових та Тероборони, пише «Вечірній Київ».

На початок війни потужність підприємства складала 120 тонн печериць на місяць. Військові дії порушили виробничі процеси: через евакуацію населення виник дефіцит кваліфікованих кадрів, зруйновані шляхи перешкоджають логістиці,

«Вирощування грибів – живий процес, тому 25 лютого рішення прийшло само собою – віддати населенню гриби, які були вже зрізані, зібрані та стояли в холодильнику», – розповіла директорка господарства Наталія Ільчук.

8 тонн печериць підприємці роздали мешканцям громад Київської області: Яблунівки, Чорногородки, Пашківки, Мостищева. Вдячні люди прийшли на виробництво та запропонували допомогу. Коли вимкнули світло, люди працювали у темряві.

Виробник налагодив контакти з волонтерською мережею «ГастроАрмії Київщини», і тепер гриби поповнюють раціон бійців білком.

«З початку війни ми виростили вже 60 тонн печериць і далі працюватимемо на благо нашої держави та українців», – підсумувала Наталія Ільчук.

Як повідомлялося, оптовий ринок у Великих Копанях на Херсонщині відновив роботу.