Морква стала основною культурою замість баштанних
У селян-одноосібників села Новософіївка на Херсонщині морква стала основною культурою замість баштанних, після того, як земля виснажилася і перестала родити, як треба.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
До моркви прийшли не одразу.
«За радянських часів усі селяни працювали в насінницькому радгоспі «Радянський Азербайджан», який спеціалізувався на баштанних, – йдеться у статті. – Паралельно на власних присадибних ділянках сіяли кавуни й дині під реалізацію в заготівельних пунктах. У другій половині 1990-х почали ставити маленькі теплички й опановувати інші культури. За багато років ґрунти під кавунами й динями виснажилися, перестали родити, як треба. Селяни мали на щось переключитися. Так головною продукцією села, з якої можна формувати партії, стала морква».
Зараз цієї культури в Нвософівці вирощують багато.
Оздоровлюють ділянки за рахунок овочів другого обороту або першого, якщо садять моркву на зберігання.
Читайте також: Головне питання групи виробників – збут моркви