Овочі-Ягоди-Сад

Машина для знезараження продуктів знищує навіть віруси

Машина для знезараження продуктів знищує навіть віруси

Канадська компанія Clēan Works Corporation випустила машини для знезараження харчових продуктів поєднанням ультрафіолетового світла, пари перекису водню та озону. Це може значно продовжити терміни реалізації плодів, ягід та зелені та зробити їх набагато безпечнішими, особливо органічні.

Про це повідомляє FreshPlaza.

Процес очищення поєднує в собі три технології, кожна з яких ефективна для самостійного усунення патогенних мікроорганізмів. У поєднанні їх ефективність збільшується в двадцять разів. «Ми використовували ультрафіолетове світло з парами перекису водню, які поєднуються, створюючи гідроксильні радикали. Потім ми також додали в суміш газоподібний озон, що робить гідрокси-радикали ще більш ефективними, –  пояснив співзасновник компанії Пол Мойер. – Отримана суміш, яка застосовується у вигляді дуже легкого туману, має дуже високу швидкість загибелі для лістерій, кишкової палички, сальмонел та організмів, що розпадаються».

Після виведення на ринок машин Clēan Works компанія Health Canada розпочала випробування цієї технології та виявила, що вона ефективна не тільки для знищення бактерій\ та цвілі, а й для вірусів. 

«Вони тестували спеціально на норовірус та гепатит і виявили, що технологія ефективно усуває обидва ці віруси. Потім, у березні цього року, Health Canada та Канадська дослідницька рада розпочали тестування на COVID-19, і ця технологія виявилася надзвичайно ефективною для усунення вірусу. Отже, ми зосередили свою увагу і почали використовувати нашу технологію для стерилізації масок N-95 та засоби індивідуального захисту тут, у Канаді », – поділився Пол Моєр.

Компанія продовжує розширюватись не лише в галузі охорони здоров’я, але і в галузі виробництва продукції: «Ми переходимо до багатьох різних товарів, таких як перероблена продукція, наприклад, подрібнений салат та зелень. Це також прекрасне рішення для органічних продуктів, і той факт, що воно також сприяє продовженню терміну придатності, робить його цінним рішенням для таких продуктів, як органічна лохина, наприклад», – додав Дон Лоуренс, віце-президент з продажу та розвитку бізнесу компанії Clēan Works.

Компанія виграла нагороду Міжнародної асоціації з охорони харчових продуктів за інновації в галузі безпеки харчових продуктів і наразі має понад 70 установок у Канаді, і очікує на прийняття у США.

Читайте також: ЄС посилив вимоги харчової безпеки фруктів і овочів