Овочі-Ягоди-Сад

Малину інспектують в цеху з кондиціонерами

Малину інспектують в цеху з кондиціонерами

У  ТДВ «Любокут», що в селі Воскресенка на Запоріжжі, малину після збирання інспектують в цеху з кондиціонерами, а потім охолоджують в до + 4–6 °С та транспортують в ізотермічному фургоні.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».  

«Малину збирають у панетки, розраховані на 500 г ягід кожна. Просто з плантації ягоди потрапляють у сортувальний цех, де ще раз перевіряються візуально: наприклад, відкидається сміття, якщо воно випадково потрапило в тару, – йдеться у публікації. –  Цех обладнано кондиціонерами, температура повітря у приміщенні підтримується на рівні 16 °С. Потім проінспектовані, очищені від сторонніх домішок ягоди переносять у холодильне приміщення з температурним режимом 4–6 °С».

Після холодильника панетки з ягодами пакують по 10 штук у ящик і завантажують у спеціально обладнаний транспорт – ізотермічний фургон, який дозволяє перевозити ягідну продукцію охолодженою, а отже – зі збереженням її якості.

Читайте також: На Чернігівщині вигідно вирощувати не полуниці, а малину, – фермер