Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

Консультант порадив вирощувати в теплицях посадковий матеріал імбиру

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Науковий співробітник по агрономії ТОВ “Агросфера” Олександр Гончаров вважає, що вирощування посадкового матеріалу імбіру в неопалюваних теплицях і подальшим дорощуванням у відкритому ґрунті — це перспективний напрямок овочівництва.

Про це повідомляє «Інфоіндустрія».

Видання зазначає, що імбір у Канаді та США вважається нішевою культурою для закритого ґрунту. Технологія вирощування цієї культури перебуває лише на початковій стадії відпрацювання, західні фермери набувають досвіду. Однак експерт переконаний, що український аграрій, значно швидше опанує всі тонкощі вирощування тропічного овоча.

Для цієї культури важлива комбінація води, тепла, мінерального живлення, тривалості вегетаційного періоду.

Найскладніше знайти правильний посадковий матеріал з живими вічками. Той, що продається в магазинах, як правило, обробляється хлоркою. 

Пророщування не вимагає сонячного світла. Впродовж 3-4 тижнів вам треба тільки температура близько 20 градусів, і волога. 

Фрагмент кореневища обробляється розчином фунгіциду, альтернативний варіант – обробка зрізів деревною золою. 

Процес пророщування відбувається на плоскому піддоні. На тонкий шар субстрату вкладаються кореневища, засипаються шаром субстрату товщиною 2 см.

У подальшому культивування імбіру схоже на вирощування картоплі.

Пророщування починається в лютому, уже в першій декаді квітня процес переміщується в теплицю, а в другій декаді травня висаджується у  відкритий ґрунт. Імбиру треба багато їсти і пити. 

Зрошують плантацію з інтервалом 7-8 днів, і не забувають про підживлення азотом.  Через 6 міс імбір формує рожевуватий ще не задерев’янілий корінь. Ціна в США близько $20 кг.

Читайте також:В Україні зростає попит на насіння нішевих культур та екзотичних видів звичайних овочів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: