Овочі-Ягоди-Сад

Карликові підщепи у зерняткових помітно скорочують термін зберігання врожаю у холодильниках

Карликові підщепи у зерняткових помітно скорочують термін зберігання врожаю у холодильниках

Сучасні інтенсивні сади плодових, які створено за канонами індустріально-реанімаційної технології, базуються на двокомпонентних саджанцях, що складаються з підщепи та сорту.

Щоб досягти тієї чи іншої планованої конструкції насаджень (схеми розташування дерев, розміру крони тощо), зазвичай використовують підщепу з потрібною силою росту – від карликової до сильнорослої.

Індустріальні технології, що ґрунтуються на одній лише силі росту підщепи, не здатні забезпечити енергоефективності й екологічності виробництва плодів у більшості культур, а особливо в груші. Винятком певною мірою може бути лише яблуня.

Біологічний потенціал наявного ряду підщеп груші має як позитивні, так і негативні риси.

Сади на карликових підщепах скороплідні, але в них короткий період промислової експлуатації – до 20 років.

У дерев – малі крони й вони дуже вибагливі до умов вирощування.

У таких садах, і то не лише в груші, а й інших порід, є проблеми із сумісністю щеплених компонентів.

Застосування карликових підщеп у зерняткових культур помітно скорочує термін зберігання врожаю у звичайних холодильниках.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!