Овочі-Ягоди-Сад

Калій впливає на вміст цукру в кавунах

Калій впливає на вміст цукру в кавунах

Калій допомагає кавунам краще утримувати воду, підвищує їхню холодостійкість та стійкість до грибних і бактеріальних хвороб.

Він посилює синтез високомолекулярних вуглеводів, каталізує роботу деяких ферментів, посилює синтез і накопичення в рослинах багатьох вітамінів.

Калій бере участь у перенесенні енергії в клітині й безпосередньо впливає на синтез, обмін амінокислот та утворення високомолекулярних сполук (білків, нуклеїнових кислот і нуклеотидів).

Крім цього, він може використовуватись у рослині повторно: після припинення процесів, пов’язаних із ростом молодих клітин, мігрує з клітин, що старіють, до молодих органів рослини.

Також калій значно впливає на утворення насіння та цукру в плодах баштанних культур.

За дефіциту калію на краях листків утворюється коричнева облямівка, яка згодом відмирає.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!