Іспанські фермери можуть скоротити площі часнику
У кооперативі Coopaman, у наступному році планується скоротити площі під часником через тривалу посуху, труднощі зі зрошенням та збільшенням витрат.
Про це повідомляє FreshPlaza.
Минулого сезону кооператив мав втрати продукції від 40% до 50%», розповів Девід Родрігес Віргос, менеджер організації.
Тривала посуха та обмеження видобутку води є перешкодою для вирощування цієї важливої культури в регіоні.
Родрігес Віргос сказав, що «хоча часник, і особливо фіолетовий часник Las Pedroñeras, не вимагає надмірної кількості води», він потребує «досить розумної кількості; завжди менше, ніж інші продукти, вирощені в цьому регіоні, такі як цибуля». Незважаючи на це, він каже, що мінімально необхідна кількість води завжди необхідна.
Читайте також: Собівартість китайського часника зростає через ускладнену логістику