Овочі-Ягоди-Сад

Інновації впроваджує лише ⅕ дрібних тепличників

В середньому 20% дрібних тепличників впроваджують інноваційні технології, методи поліпшення умов праці і зниження агрохімічного навантаження на навколишнє середовище. 

Про це свідчить опитування UHBDP.

Онлайн-опитування показало, що більшість клієнтів проєкту, хто займається тепличним господарством, – це чоловіки (68%). Середня площа закритого ґрунту для тепличників-чоловіків становить 0,08 га, для жінок – 0,016 га.

Найбільш популярними тепличними культурами серед клієнтів проекту виявились огірки – 21%, томати – 18%, зелень – 16%, перець – 14% та редис – 11%.

Дослідження показало, що найбільш популярними технологіями виявилися: застосування біопрепаратів, які використовує 74% опитаних, залучення дощових черв’яків (73%), обігрів теплиці (66%), примусове провітрювання і вирощування сертифікованого насіння (63%).

Все це дозволяє знизити ризики закупівлі додаткових агрохімікатів, адже якісне насіння і подальші сходи менш уразливими до хвороб і шкідників. Біопрепарати забезпечують превентивний захист, а черв’яки перетравлюють складні органічні залишки в мінеральні сполуки, утворюючи гумус, що дозволяє кілька економити на добривах. Примусове провітрювання допомагає знизити ймовірність виникнення грибкових захворювань внаслідок застою повітря або перегрівання в жаркий період.

Найменш поширеними залишаються такі технології: залучення ентомофагів, мікоризи, використання тензіометрія.

Читайте також:Тепличне господарство з Одещини змінило канал збуту через карантин

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!