Овочі-Ягоди-Сад

Індійський уряд послаблює заборону експорту цибулі

Індійський уряд послаблює заборону експорту цибулі

Уряд Індії збирається скасувати заборону експорту сушеної цибулі всіх сортів у розрізаному, нарізаному або порошкоподібному вигляді. А також двох 10 тис. тонн цибулі сортів Бангалор Роуз та Крішнапурам.
Про це повідомляє FreshPlaza.


В уряді Індії також рекомендують дозволити щомісячний експорт 150 тонн цибулі до Бутану протягом наступних трьох місяців.

Майже всі обсяги цибулі Бангалор Роуз призначені лише для експорту до країн Південно-Східної Азії. Цибуля Крішнапурам не використовується в індійській кухні через свої розміри та пекучість, і вона імпортується в Таїланд, Гонконг, Малайзію, Шрі-Ланку та Сінгапур.Міністерство у справах споживачів рекомендує дозволити вивезення цих двох сортів цибулі за погодженням з державними департаментами садівництва, а експорт здійснювати через порт Ченнаї за тією ж процедурою, прийнятою у 2019 році.

Нагадаємо, через неврожай у середині вересня Індія заборонила експорт цибулі. В цій країні з населенням 1,353 млрд чоловік цибуля є одним із основних продуктів національної кухні. Індія є найбільшим виробником та експортером цибулі в країни Азії та Близького Сходу. Через заборону експорту індійської цибулі азіатські та близькосхідні країни збільшили попит на на нідерландську, іспанську, єгипетську, турецьку та китайську цибулю.
На тлі низьких цін на українську цибулю, із забороною індійського експорту у вітчизняних фермерів з’явився шанс експортувати свою продукцію.

Читайте також: Спеціаліст спрогнозував ціни на цибулю