Ідеальний смак кукурудзи визначається не за кількістю цукру, а за співвідношенням мікроелементів, соковитістю й ароматом
Для формування врожаю солодкої кукурудзи важливе значення мають не лише азот, фосфор і калій, а й добрива з мікроелементами, що містять молібден, бор, цинк та сірку. Нехтувати мікроелементами у вирощуванні солодкої кукурудзи не варто, адже, на думку багатьох фермерів, ідеальний смак кукурудзи визначається не за кількістю цукру в ній, а за співвідношенням мікроелементів, соковитістю й ароматом.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
Оптимальний варіант: вносити добрива з мікроелементами під час росту рослин у вигляді позакореневого підживлення.
Крім того, у середньому на 1 га (для формування 15 т урожаю качанів) рослини виносять 100 кг азоту, 45 кг фосфору та 120 кг калію.
Фосфор і калій вносять під осінню оранку або в рядки одночасно з посівом насіння. Доступність фосфору для рослин утруднена на початку вегетаційного періоду через низькі температури. Азоту на ранніх стадіях росту кукурудза потребує небагато. Менше 15% від загального споживання азоту рослина засвоює протягом перших 4 тижнів росту, а 60% –– за 2 тижні до і 2 тижні після цвітіння, під час наливу зерна.
Читайте також: На солодкій кукурудзі фермер може заробити до $5 тис./га
Додати коментар