Холодну картоплю може пошкодити швидке калібрування і доробка
Картоплю після завершенні зберігання в овочесховищі з контрольованою температурою не слід поспішати відразу калібрувати і відправляти на доробку. Вона може отримати синці.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» розповідає Олесь Капітанчук, керівник компанії ТОВ «Толсма Текнік».
«Холодний продукт дуже чутливий до механічних пошкоджень, – пише він. – Якщо за температури 3-4 градуси одразу запустити на обробку, картопля отримає багато синців. На жаль, мало хто з виробників піднімає температуру продукту перед доробкою, і наслідки цієї помилки часто видно на прилавках супермаркетів».
Читайте також: Пророщена картопля формує вдвічі вищий ранній врожай