Овочі-Ягоди-Сад

Фермеру довелося підлаштовувати вирощування овочів під працівників

Фермеру довелося підлаштовувати вирощування овочів під працівників

Вадимові Савюку, керівникові ФГ «Агропоступ» з села Новина-Добрятинська на Рівненщині довелося обирати овочеві культури, підлаштовуючись під вільний час працівників. Вирощування моркви дозволяє залучити робочі руки, бо люди на час збирання коренеплодів у листопаді-грудні вже впорують свої городи.

Про це він розповів у колонці на AgroTimes.

«Нам не вистачає людей на збирання коренеплодів, – зауважив він. – Були вкрай проблемні роки, коли ми шукали працівників. Тепер за кордон їздить менше людей, але все одно тяжко».
За словами фермера, для збирання овочів треба наймати відповідальних людей. 

«Та й ще нюанс: люди нам потрібні у певний вузький проміжок часу, – уточнив Вадим Савюк. – Іноді буває, що ми б і хотіли раніше копати овочі, але поки люди в селах у себе не виберуть картоплю, до нас вони не прийдуть. Тому ми зупинилися на вирощуванні моркви, бо її можна копати в листопаді, грудні. Тоді вже короткий день, селяни на своїх городах до цього часу встигають все поробити, тож вони йдуть на роботу. А тоді, коли день довгий, залучити працівників складно».

Читайте також: У СТОВ ім. Лесі Українки комбайн заміняє 200 збиральників смородини