Овочі-Ягоди-Сад

Експертка назвала найбільшу проблема експорту черешні

Експертка назвала найбільшу проблема експорту черешні

Найбільш поширена проблема при експорті української черешні – її сортовий склад.

Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповіла Марія Лакеєва, аналітикиня асоціації «Ягідництво України».

«На жаль сучасних західних сортів вирощується в Україні небагато. Здебільшого ми виробляємо продукцію нашої та російської селекції. Це зумовлено зокрема й кліматичними умовами, бо не всі сорти придатні до них. Тому сорт Крупноплідна для покупців з дальнього зарубіжжя ні про що не каже, але якщо ви даєте інформацію щодо розміру, кольору та смакових властивостей плодів – це вже дає шанс зацікавити експортера», – пояснила експертка.

Для успішного експорту треба мати сертифікацію Global GAP та GRASP, звертати увагу на те, які пестициди використовувати. Вони повинні бути зареєстровані не тільки в Україні, а й в країні-імпортері. Якщо ви обробили аналогом, можуть виникнути перешкоди – вам просто завернуть партію за невідповідність.

Читайте також: Узбекистан витісняє українську черешню