Експерт розповів, як регулюють вологість камери зберігання капусти і моркви

Рівнем вологості зберігання капусти і моркви вважається 93-98%, але краще тримати її на рівні, наприклад, 96%, адже ці 2% грають свою роль і ними корегують вологість в залежності від кількості покривних листів.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» розповів Павло Булгаков, міжнародний консультант із зберігання плодоовочевої продукції.
«Нібито несуттєва різниця, але при нижньому показнику 93%, якщо виникає якась хвороба, наприклад, сіра гниль, знизивши вологу до 90-91%, можна стримувати її розповсюдження – не зупинити, а трохи сповільнити ці негативні процеси», – пояснив експерт.
Якщо виробник не робив зволоження камери з самого початку, то вже через місяць зберігання краще його не розпочинати, вважає Булгаков. Цим можна тільки спровокувати розвиток хвороб, тому краще перед цією операцією звернутися за консультацією.
«В цілому краще все ж використовувати зволоження і тоді обов’язково з самого початку – навіть ще до приїзду капусти у камеру», – додав спеціаліст.
Читайте також: Експерт розповів, на яких етапах пекінка зазнає найбільших втрат