Овочі-Ягоди-Сад

«Еко-Край» на Полтавщині надає послуги з переробки яблук

«Еко-Край» на Полтавщині надає послуги з переробки яблук

До 300 тонн плодових може переробити на сік Фермерське господарство «Еко-Край», що в селі Засулля на Полтавщині. Завдяки програмі USAID АГРО не тільки розширює асортимент виробленої плодово-ягідної, овочевої продукції ї, але й розвиває на Полтавщині надання послуг мікро- та малим агровиробникам щодо переробки яблука на сік.

Про це повідомляють у USAID АГРО.

Зазначають, що одним з основних видів продукції переробки «Еко-Краю» є виробництво соків прямого віджиму, їх асортимент налічує вже 13 видів. У середньому за день підприємство переробляє 6 тонн яблука та виробляє 4 тонни соку. 

Послугами переробки вже скористався фермер Григорій Гриценко з Лубенщини. Наприкінці 2023 року він віддав на переробку понад тонну яблука, отримав 663 літри соку. 

Загалом, у жовтні-листопаді 2023 року, ФГ «Еко-Край» надала мікро та малим агровиробникам послуги з переробки понад 3 тонн яблука, з яких виробили 2 тонни соку. 

Для власної реалізації господарство переробило 130 тонн яблука, з яких отримали 92,6 тонн соку. Загальний потенціал для надання послуг з переробки плодової сировини становить 300 тонн на рік.

Додається, що «Еко-Край» нещодавно започаткував виробництво джемів та соусів. Під торговою маркою «Еко-Край» виробляють натуральну та корисну продукцію: яблучні чипси, цукати, пастилу без консервантів, барвників чи ароматизаторів.

Читайте також: Ціна на яблука у 1,5 раза перевищує середню за 5 років