Овочі-Ягоди-Сад

Достигання закарпатського інжиру затрималося на три тижні

Достигання закарпатського інжиру затрималося на три тижні

Достигання інжиру в Ужгороді, яке в минулі роки припадало на кінець червня, цього року затрималося на три тижні. Плоди почали достигати лише зараз.

Про це повідомляє Закарпатський обласний центр з гідрометеорології на своїй сторінці у Фейсбук.

«Незважаючи на те, що на дворі вже друга половина літа, в  місті Ужгороді лише зараз достигають плоди інжиру, який зазвичай визріває наприкінці червня», – повідомляють метеорологи. 

Вони пояснюють, що цьогоріч,  через запізнілу і прохолодну весну, у порівняні з попередніми роками, у фазовому розвитку відстають усі сільськогосподарські культури.

«За даними спостережень авіаметеорологічної станції Ужгород – сума ефективних температур з початку вегетаційного  періоду в м. Ужгород станом на другу декаду липня склала 1308⁰, що значно нижче середніх багаторічних показників (для порівняння у 2018 році ця сума складала 1539⁰)».

Читайте також: На Київщині вирощують кумкват, манго та інжир