Овочі-Ягоди-Сад

Для вирощування персика необхідний холодильник, – фермер

Для вирощування персика необхідний холодильник, – фермер

Садівникам, які не мають холодильника, краще персиком не займатись – будуть величезні втрати, вважає Ярослав Прийма, власник ФГ «Нова Мрія» (Львівська область).

Він ділиться досвідом вирощування персику і нектарину в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи».

«Персик і нектарин ми збираємо в залежності від погодних умов в три-чотири етапи. Так як у нас є холодильник на 1 тис. тонн, ми зриваємо дозрілий персик і місяць-півтора він може зберігатись і йому нічого не буде. Ми контролюємо ще до зривання плодів їхню зрілість за приборами. Після збору калібруємо, пакуємо та відправляємо у торговельні мережі», – розповідає фермер.

Персик і нектарин, за його словами, в господарстві минулого сезону вродили дуже добре, і «Нова мрія» розраховує їх збирати 30 тонн з гектару. Фермер вирощує персик та нектарин за схемою 4х2-2,5. 0,5 га займає персик інжирний, близько 1 га – нектарина сортів Біг Топ, Алитоп, Сноу Квин Перфект, та ранній персик посаджений на 0,5 га.

Читайте також:Експерти не радять вирощувати персик та абрикосу на експорт