Для соків з ягодами важлива ступінь стиглості, – фермерка
ФГ «Валентина», яке в Святошинському районі на Київщині має власний сад та випускає сік прямого віджиму, закуповує ягоди для купажів у технологічній стиглості, не перестиглими.
Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
«Вони (ягоди) мають бути в гарному окрасі та не перезрілі, щоб віддавали сік, інакше ми отримаємо пюре, – розповіла співвласниця господарства Віталіна Семерог. – Тому важливо ягоди купити вчасно та в технологічній стиглості. Для соку прямого віджиму важливий і колір, і смак».
Сімейне підприємство не має якоїсь запатентованої частини того чи іншого соку, який змішують з яблучним.
«Ми змішуємо і між собою в родині пробуємо, щоб яблучний сік не перебивав смак іншого, та затверджуємо рецепт лише коли всі згодні», – поділилася фермерка.
Читайте також: ФГ «Валентина» свідомо не йде із соками на полиці супермаркету