Овочі-Ягоди-Сад

Для органічного виноградника краще вибирати сорти, стійкі до хвороб

Для органічного виноградника краще вибирати сорти, стійкі до хвороб

Вибирати сорти винограду для органічного вирощування за можливістю слід  серед тих, що стійкі до хвороб. Це полегшить захист насаджень у роки помірного розвитку хвороб і зменшить втрати у роки епіфітотій.

Для контролю мільдью та оїдіуму в умовах органічного виноградарства дозволено застосовувати лише мідь і сірку. Отже закладання плантацій стійкими сортами підвищить шанси фермера на успішний захист.

В Україні створено чимало технічних і столових сортів зі стійкістю до грибних хвороб. Зокрема, в Інституті виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова розроблено низку стійких сортів нового покоління. Їх можна вирощувати і з традиційним хімічним захистом (за такої технології вони потребуватимуть обприскувань менше, ніж європейські сорти), і в органічний спосіб.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!