Для економії електроенергії садівники зберігають яблука в печерах
Виробники яблук на півночі Італії використовують природні холодильники, висічені у схилі пагорба, щоб зберігати свій урожай у середовищі, яке зберігає постійну температуру протягом року.
Про це повідомляє The Daily Star.
Біля своїх фруктових садів у містечку Предая в регіоні Трентіно, група виробників Melinda створила 34 холодильні зони у величезних печерах в Доломітових Альпах, де вони можуть зберігати 12-13% своєї продукції та скоротити витрати на електроенергію.
У холодильних зонах печер яблука зберігаються в пластикових ящиках, складених ярусами. За словами Мауро Ерліхера, менеджера підземного сховища, при зберіганні в печерах торік зекономили 32% електроенергії.
Зараз у печерах зберігається близько 30 тис. тонн яблук, і очікується, що найближчим часом ця цифра зросте до 40 тис. тонн.
Перш ніж використовувати печери, каміння охолоджують на глибину 5-7 м, що означає, що потім вони підтримують постійну температуру 10С.
Читайте також: Ефективність садівників залежить від їхніх сховищ, – економістка