Овочі-Ягоди-Сад

Цинк підвищив урожайність винограду на 17%

Цинк підвищив урожайність винограду на 17%

При обприскуванні кущів розчином солі сульфату цинку урожай зростає на 17,4%, збільшується цукристість та зменшується кислотність соку.

Про це йдеться в матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».

Повідомляється, що досліди, проведені в Азербайджані на сорті винограду Баян Ширей, показали, що при обприскуванні кущів розчином солі сульфату цинку концентрацією 0,1% (на фоні N120P150K150) за 10-12 днів до початку цвітіння і в період формування ягід винограду (в стадії горошини) урожай зростає на 17,4%; цукристість – на 0,9 г/100см3; кислотність соку знижується на 0,55г/дм3.

Пояснюється, що мікроелементи є біокаталізаторами багатьох фізіолого-біохімічних процесів, що протікають в рослині. Мікроелементи входять до складу багатьох важливих ферментів. Наприклад, ферменти, до яких входить цинк, регулюють дихання, синтез білків і ауксинів.

Читайте також: Марганець піднімає урожай винограду в Німеччині на 20-27%