Овочі - Ягоди - Сад

Черкаська компанія планує збільшити виробництво грибів ерінги

Поділитись:
Черкаська компанія планує збільшити виробництво грибів ерінги

Вирощувати гриби ерінги доцільно, тільки якщо орієнтуватися на повний цикл виробництва. Це стверджує Кирило Вітряков, власник компанії «Естетік Фудс» (Черкаси) – єдиної, що промислово вирощує ерінги в Україні, пише УМДІС.

Його підприємство охоплює повний цикл виробництва ерінги: від виробництва міцелію в пробірці до упакованого гриба. Міцелій тут також роблять самостійно, для чого обладнана лабораторія.

Специфіка вирощування ерінги вельми відрізняється від виробництва як печериць, так і гливи. Основна відмінність – стерильність технології вирощування. Субстрат стерилізують в автоклаві.

«Якщо мішок субстрату 1,1 кг, гарний вихід – 450 г, –  каже Кирило Вітряков. – Буває і 300 г».

Ерінги компанія реалізує до кількох торговельних мереж, ресторанів, маленькі гриби – на місцевий ринок.

Наступного року бізнесмен планує збільшити обсяг виробництва до 1 тонни на день. Зараз купує і встановлює обладнання для механізації, облаштовує камери.

«Якщо припустити, що у мене обсягу (виробництва. – Ред.) вистачає задовольнити попит не тільки мереж, але й місцевих точок продажів, вся Україна на сьогодні, гадаю, зможе за день перемолоти тонни дві елінги», – зазначив Кирило Вітряков.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями