Через погодні аномалії овочі в Японії значно подорожчали
![Через погодні аномалії овочі в Японії значно подорожчали](https://agrotimes.ua/wp-content/uploads/2025/02/ovochi-yaponiya-744x440.webp)
За даними Міністерства сільського, лісового господарства та рибальства Японії, рекордна спека, що супроводжувалася сильними снігопадами, знизила врожайність, що призвело до зростання споживчих цін на вісім основних видів овочів від 117% до 336% за останні п’ять років.
Про це повідомляє TCD.
Ціни на білоголову капусту зросли втричі, а на пекінську – вдвічі. Середнє споживання овочів серед дорослих японців досягло історичного мінімуму в листопаді.
Дефіцит врожаю впливає не тільки на споживчі витрати, але й на доходи фермерів.
Екстремальні погодні явища, посилені глобальним потеплінням, продовжують погіршувати стан ґрунту та знижувати врожайність. Ціни на овочі залишаються високими через обмежену пропозицію.
У відповідь на це деякі громадяни Японії звертаються до домашнього городництва, вирощуючи овочі, такі як цибуля-порей і зелену цибулю, із залишків, щоб зменшити сімейні витрати. Платформи соціальних медіа використовуються для обміну технологіями міського городництва, пропонуючи домашнє рішення нинішньої кризи цін на овочі.
Читайте також: Український часник продають в Японії