Овочі-Ягоди-Сад

Через бактеріоз огірки втрачають товарну якість

Через бактеріоз огірки втрачають товарну якість

Шкідливість бактеріозу огірків дуже велика. Від ураження надземної маси рослини пригнічуються, знижується асиміляційна діяльність листків, надалі погано наростають плоди.

Крім цього, уражені плоди втрачають товарну якість.

Перебіг хвороби поділяється на два періоди: початковий і поточний.

На початковій стадії для молодих рослин огірків характерна схильність до різних захворювань внаслідок слабкого імунітету, тому ураження хворобою починається з сім’ядольних листків, які покриваються кутастими плямами.

На нижньому боці листка з’являються краплини каламутної жовтуватої рідини, в якій міститься величезна кількість бактерій.

Тканина листка в середині краплин засихає й забарвлюється, після чого наступає стадія загибелі рослини. На цьому етапі плямистість огірків яскраво виражена.

Ураження охоплює 70-90% всього листяного покриву і частково покриває стебло.

Плоди так само покриваються плямами, втрачають форму та смакові якості. Починається активне скидання листя, рослина перестає плодоносити.

Якщо на цьому етапі не почати активні лікувальні заходи, пагони гинуть.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!