Білоголову капусту найчастіше зберігають у буртах
Найпоширенішим способом зберігання білоголової капусти в України є її зберігання в буртах.
У північніх регіонах білоголову капусту їх влаштовують із заглибленням 10-20 см. В інших регіонах практикують наземні бурти.
На дно буртів кладуть спочатку підстилку – суху солому, потім у шість-сім рядів укладають головки капусти в такій послідовності, щоб на верхівці був тільки один ряд головок. У північних регіонах бурти роблять ширшими.
Капусту також зберігають у великих буртах обсягом до 200 тонн з активною вентиляцією (ширина бурту – не більше 6,5 м, висота – 3 м, довжина – 15 м).
Продуктивність вентилятора забезпечує питому подачу повітря 80-100 куб. м/тонн на годину.
Додати коментар