«Беррі Прикарпаття» додало виноград у суничну теплицю

Фермерське господарство «Беррі Прикарпаття» минулого року додало у суничну теплицю саджанці неукривного винограду кишмиш Юпітер, висадивши їх по краю.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів засновник господарства Богдан Лутчин.
Він розповів, що в господарстві зберігається система блоків шириною 8 м. До минулого року ми вирощували суницю, а по краях – солодкий перець, а 2024-го – виноград.
«Цього року будемо його досаджувати і на інший край, – додав фермер. – Виноград добре вкоренився і минулою осінню ми вже його обрізали. Цього року плануємо мати перший урожай – він має достигти на Яблучний Спас. Цей сорт цікавий для нас тим, що не примерзає навіть при -27°C. Колись ми придбали його саджанці у відомого розсадниковода Михайла Павлівського, а потім навчилися їх розмножувати самостійно».
За словами Лутчина, вони мали всі умови для такого поєднання двох культур в одній теплиці, тим більше суниця і виноград «співпрацюють» один з одним – в них плюс-мінус одні хвороби, а отже й системи захисту. Крім того, виноград влітку у спеку буде добре притінювати теплицю і захищати полуницю, додає фермер.
Читайте також: «Беррі Прикарпаття» буде заморожувати суницю