Овочі-Ягоди-Сад

Бельгійський тепличник вирощує мікроводорості

Бельгійський тепличник вирощує мікроводорості

На бельгійській фермі Rijtak з одного боку теплиці вирощують томати, а з іншого – у метрових трубках – мікроводорості Arthrospira platensis, більш відомі як Spirulina.

Про це повідомляє HortiDaily.

Зазначають, що Яннес Вертоммен був студентом, він дізнався про користь мікроводоростей у сільському господарстві та садівництві. Через 4 роки він створив ціле виробництво в теплиці батьків.

«Мікроводорості є хорошим доповненням до споживання. Вони містять багато білка, вітамінів і незамінних жирних кислот», – розповів Яннес. 

Фермери вирощують нашу спіруліну в закритому біореакторі, щоб уберегти її від інших мікробіологічних форм життя, які також люблять рости у воді. Біореактор наповнений водою, збагаченою мінералами, що дозволяє водоростям рости в найкращих можливих умовах.

Як тільки спіруліна досягає здорової концентрації, починають збирати врожай. Реактор частково спорожнюють, а потім знову заповнюють його необхідною кількістю води та мінералів. Потім зібрану спіруліну просівають, щоб відокремити якомога більше маси від води, щоб досягти вмісту сухої речовини 20%. Пасту зі спіруліни упаковують свіжою та замороженою або висушеною та подрібненою в порошок.

Читайте також: Україна має потенціал виробництва 70-80 тис. тонн продукції марикультури на рік