Овочі-Ягоди-Сад

Бактеріальна гниль повністю уражує цибулю через 2-3 місяці зберігання

Бактеріальна гниль повністю уражує цибулю через 2-3 місяці зберігання

Бактеріальна гниль цибулі починає розвиток у полі під кінець вегетації рослин, однак масового розвитку набуває під час тривалого зберігання.

Перші характерні ознаки хвороби помітні лише на розрізі цибулини. Під здоровими поверхневими лусками спостерігається шар із однієї або двох розм’якшених, ніби запарених, слизьких лусок.

Інколи чергування здорових та уражених лусок спостерігається по всій цибулині.

Уразити всю цибулину хвороба може через 2-3 місяці зберігання. Спочатку шийка, а згодом і вся тканина розм’якшується, стає слизькою, цибулина згниває і специфічно пахне.

До чинників, які передують ураженню цибулі мокрою бактеріальною гниллю, належать сонячні опіки тканини під час вегетації або механічні пошкодження цибулини під час збирання врожаю.

Крім того, різкі зміни кліматичних умов у період достигання (від вологих з помірною температурою до сухих та спекотних) здатні призводити до швидкого засихання зелених листків цибулі, що є однією з передумов розвитку хвороби.

Під час зберігання товарної цибулі в теплих та вологих умовах розвиток бактеріальної гнилі посилюється і відбувається подальше (вторинне) поширення інфекції.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!