Овочі-Ягоди-Сад

Австралійці досліджують зберігання овочів і фруктів в іонізованому повітрі

Австралійські виробники овочів і фруктів можуть незабаром застосувати метод обробки фруктів та овочів іонізованим повітрям, який може значно покращити безпеку для здоров’я та зменшити втрати після врожаю.

Про це повідомляє HortiDaily.

Департамент первинних виробництв Нового Південного Уельсу досліджує обробку  з використанням повітря з іонізацією, що має сильний потенціал для підвищення безпеки харчових продуктів та зменшує псування ряду продуктів. 

Новий метод зберігання полягає у генерації електричним струмом заряджених часток у повітрі. Ці частки взаємодіють з мікробними збудниками, які потенційно є на поверхні продукту, і вбивають та дезактивують їх.

«Промивання після збирання врожаю не є повним рішенням для мінімізації небезпек від мікробів, пов’язаних з товарами садівництва, вирощеними на місцях, – сказав один з дослідників безпеки харчових продуктів, д-р С. П. Сінгх. – Отже, вкрай важливо знизити рівень мікроб до мінімально можливого подальшою допоміжною обробкою, наприклад, повітрям із зарядженими частками. Така обробка може також зменшити залежність від хімічних дезінфікуючих речовин та фунгіцидів, які використовуються для кращого зберігання харчових продуктів».

Пан Сінгх додав, що технології дезінфекції, такі як іонізоване повітря, стали важливішими, ніж будь-коли раніше, в епоху після COVID, і споживачі хочуть насолоджуватися здоровими, поживними та безпечними продуктами, які вирощували, упаковували та постачали найкращі практики з мінімальним впливом на навколишнє середовище.

Читайте також: Покриття на основі шовку зберігає продукти в рази довше