Овочі-Ягоди-Сад

96% картоплярства Львівщини зосереджено в домогосподарствах

96% картоплярства Львівщини зосереджено в домогосподарствах

Найбільшу частку у посівних площах овочівництва Львівської області складає капуста (15 тис. га). З великим відривом від неї йдуть морква (4,6 тис. га), цибуля (4,4 тис. га) та столовий буряк (4,3 тис. га).

Такі дані озвучив на Всеукраїнському форумі «Інтенсивне овочівництво: відкритий грунт» у Львові Ігор Дидів, доцент кафедри садівництва та овочівництва Львівського національного університету природокористування.

Посівні площі під картоплею складають 98,7 тис. га в усіх категоріях господарств. При цьому треба враховувати, що з них 96% зосереджено у приватних домогосподарствах і лише 4% складає промислове виробництво.

За оцінкою науковця та практика з вирощування овочів, грунтово-кліматичні умови Львівщини сьогодні сприяють вирощуванню практично всіх овочевих культур, зокрема борщового набору.

«У регіоні є достатня кількість опадів, м’яка зима, тепле літо та переважно чорноземи, сірі лісові та дерново-підзолисті ґрунти в рівнинних районах», – пояснив експерт.

Читайте також: Нідерланди допомагатимуть українським картоплярам