Точка зору

Як забезпечити ефективний захист посівів сої

Олександр Соловйов
менеджер з технічної підтримки, напрям «Фунгіциди на технічних культурах», компанія Syngenta

На сьогодні застосування фунгіцидів на сої є заходом, який допоможе зберегти та більшою мірою реалізувати потенційну врожайність, адже спостерігається нагромадження інфекційного фону хвороб і зростання їх тиску. Насамперед ідеться про спільні із соняшником і ріпаком хвороби, зокрема, білу гниль. За відсутності обґрунтованого фунгіцидного захисту та за сприятливих умов для розвитку хвороб втрати можуть бути значними. 

Відтак, варто обирати рішення, яке дає тривалий захисний період і має справді широкий спектр ефективності. Фунгіцид Амістар Голд уже став основою для захисту соняшнику від широкого спектра захворювань, має всі шанси повторити цей успіх на сої, ріпаку та цукровому буряку, оскільки отримав реєстрацію й на цих культурах.

Основними перевагами фунгіциду Амістар Голд є збалансоване поєднання діючих речовин – азоксистробіну та дифеноконазолу, які вважаються відмінниками у своїх хімічних групах як за спектром ефективності, так і за тривалістю захисту. Навіть за умови дефіциту вологи у 2020 році препарат зарекомендував себе з кращого боку, з боку ефективності та безпеки для культури. 

За роки застосування Амістар Голд на соняшнику ми спостерігали збережений рівень урожаю в межах 3-5 ц/га від одноразової обробки і 5-7 ц/га від дворазового застосування. Для сої цей показник коливався в межах від 2 до 4 ц/га, на ріпаку – 3-4 ц/га за результатами застосування препарату по цвітінню.

За перший рік використання на сої, незважаючи на складний рік для цієї культури, відгуки були тільки позитивними – завдяки тривалому захисту й справді широкому спектру ефективності.