Тваринництво

Виставка із французьким смаком

Виставка із французьким смаком

Виставка SPACE загалом демонструє позитивну тенденцію розвитку світового тваринництва і продовжує приваблювати відвідувачів з різних куточків світу.

 

На відміну від попередніх років виставка SPACE цього року пройшла в період ряду складностей, з якими стикнулися європейські виробники молока, свинини та курятини. Зокрема, падіння ціни на молоко та м’ясо в Європі призвело до акцій та протестів французьких фермерів. Ситуацію на ринку ускладнює російське ембарго на завезення м’ясомолочної продукції з європейських країн та ситуативні негаразди в різних куточках світу з тваринництвом. Проте в цілому на виставці панували оптимістичні настрої, надії та плани, озвучені учасниками цьогорічного салону.

 

Галузь тваринництва продовжує активно крокувати вперед, демонструючи серйозні позитивні зрушення та рішення для успішного виробництва. Можливо, попередні складні роки загартували тваринників, яким довелося пройти серйозні випробування на стійкість у кризових умовах. Технологічне вдосконалення виробничих процесів, професіоналізм та розуміння тваринництва як бізнесу — це ті основні тренди, які постійно звучали під час виставки.

 

Сучасне аграрне виробництво спонукає фермерів ретельно обдумувати та економічно обґрунтовувати напрям господарювання та технологічний підхід до справи. З одного боку, достатньо високі ризики в тваринництві стимулюють учасників виробничого процесу до пошуку нових знань та підходів, а з іншого — значний попит на якісне м’ясо та молоко вселяють оптимізм у позитивну динаміку розвитку галузі, її перспективи та прибутковість. У тваринництві розвиток генетики, утримання та розведення птиці, свиней, м’ясної та молочної ВРХ активно прогресує. Водночас зростає професійний рівень фермерів, яким потрібні вдосконалені рішення та підходи до господарювання, що здатні забезпечити прибутковість бізнесу.

 

SPACE: планета тваринництва

Провідний салон із тваринництва, який відбувся 15–18 вересня в м. Ренн (Франція), був покликаний продемонструвати досягнення та розвиток галузі як у Франції, так і в цілому в Європі. Як одна з найбільших європейських спеціалізованих виставок із тваринництва в Європі, салон показав позитивну динаміку глобального розвитку галузі та став професійним майданчиком для спеціалістів з багатьох країн світу. Важливу роль виставка відіграє в просуванні тваринницької галузі регіону Бретань, особливо генетики тварин.

 

Загалом у салоні побували 106 тис. відвідувачів, із яких понад 15 тис. прибуло з-за кордону. Участь у виставці взяли 1449 експонентів, із яких 494 — це зарубіжні компанії із 38 країн. Виставка охопила площу 69 576 м2, що на 576 м2 більше від попереднього року. Цікавість до виставки з боку зарубіжних відвідувачів значно зросла, делегації зі 125 країн з усіх континентів світу відвідали SPACE. Втім, відвідуваність виставки французькими фермерами в цьому році зменшилася на 7,4%, що, за словами організаторів, було викликано незадоволенням фермерів цінами на молоко та м’ясо в ЄС.

Анна-Марі Кеменер, менеджер із міжнародних комунікацій, прокоментувала ситуацію так: «Цьогорічний салон продемонстрував, що SPACE поступово перетворюється на міжнародну виставку з тваринництва. Нас це дуже тішить, це ще один серйозний крок уперед. Ми стаємо виставкою, яка здатна консолідувати в собі всі аспекти тваринництва: розведення молочної та м’ясної ВРХ, свинарство, птахівництво, вівчарство. Салон, як завжди, відрізняється демонстрацією тварин на майданчику Open SPACE, це одна з наших візитівок серед світових виставок. Під час салону гості отримують унікальну можливість познайомитися з передовими досягненнями в різних напрямах тваринницької галузі, як-то годівля, ветеринарія, генетика, техніка та обладнання. Цим ми викликаємо великий інтерес з боку іноземних відвідувачів та експонентів, що засвідчує поступове перетворення салону на міжнародний професійний майданчик із тваринництва, де панує ділова, дружня атмосфера».

 

 

Серед відвідувачів салону були фахівці з України, які представляли підприємства птахівничого, свинарського та молочного напряму. Під час виставки були організовані відвідування господарств регіону Бретань, де безпосередньо займаються свинарством, птахівництвом, крільництвом, вівчарством, розведенням м’ясної та молочної ВРХ, для ознайомлення з особливостями утримання та годівлі тварин.

На виставці були представлені стенди компаній, які спеціалізуються на генетиці, гігієні та здоров’ї тварин, обладнанні для доїння та зберігання молока, кормах та кормових добавках, наданні послуг для тваринництва, засобах запліднення, сільськогосподарській техніці, зокрема тракторах, техніці для обробітку ґрунту та збирання кормів тощо. Відвідувачі цікавилися тваринницьким обладнанням, будівництвом, енергетикою в сільському господарстві.

Окремий павільйон був присвячений птахівництву, де були представлені як міжнародні, так і французькі компанії, які активно займаються генетикою бройлерів, несучок, індиків, гусей, качок. Були присутні компанії, які спеціалізуються на розведенні фазанів і цесарок.

 

Цьогорічний салон продемонстрував збільшення виставкової площі під сільськогосподарську техніку. На виставці була представлена насичена програма тематичних семінарів та конференцій. Особлива увага салону приділялася технологіям точного землеробства та програмному забезпеченню. В окремому павільйоні протягом усіх виставкових днів спеціалісти ІТ-технологій демонстрували інтегровані рішення та ділилися досягненнями в управлінні ферми на основі платформи R&D. Компанії, які представляли на виставці нові рішення та розробки, взяли участь у ювілейному двадцятому конкурсі інновацій INNOV`SPACE, який має велику популярність та повагу як серед компаній-учасників, так серед фермерів. Цей конкурс із кожним роком охоплює все більше міжнародних учасників, 26% його переможців представляють компанії зі США, Швеції, Німеччини та Ізраїлю. Всього в конкурсі була заявлена участь 155 підприємств. Група незалежних суддів, до якої ввійшли представники INRA, Технічного інституту, INPI, ANSES та Аграрної Палати, відзначили 48 найкращих інноваційних продуктів, переможці яких були відзначені нагородою INNOV`SPACE. Щорічну нагороду отримують підприємства, які впроваджують інновації в обладнання ферм, годівлю та здоров’я тварин, екологію підприємств та умови праці робітників.

 

 Джос Холвует, директор компанії Jos Holvoet

SPACE є визначною подією для Європи. У виставці ми беремо участь уже 20 років. Хочу відзначити, що на виставці ми отримуємо хороший результат. Виставка велика, серйозно прогресує, особливо як міжнародний майданчик для співпраці. Ціни на виставкову площу невисокі, й це нас влаштовує, адже тут ми можемо зустріти клієнтів як із Європи, так і з країн Африки, Близького Сходу, Східної Європи. Ми пропонуємо вживані відновлені машини для виробництва комбікормів та яйцесортувальне обладнання, тож ринки, які динамічно розвиваються, є нашими головними клієнтами. Наші відновлені машини дають можливість за помірну ціну отримувати хороші результати у виробництві.

Геннадій Воробйов

журнал “Наше Птахівництво”, листопад 2015 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “Наше птахівництво” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
6
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ