Елеватор

Рівненське господарство планує експортувати гусяче м'ясо до Європи

Рівненське господарство планує експортувати гусяче м'ясо до Європи

Господарство «Сила життя» (Рівненська область), яке спеціалізується на гусівництві, має намір експортувати до європейських країн м’ясо гусей.

Про це в інтерв’ю  журналу «Наше птахівництво» розповів керівник господарства Денис Шеремет.

«Плануємо вийти на ринок Європи з гусячим м’ясом у вигляді тушок. Наприклад, наразі розглядаємо ринки Німеччини й Іспанії», – зазначив він.

Водночас Денис Шеремет хотів би об’єднати зусилля з іншими українськими виробниками гусячого м’яса, які вирощують птицю без застосування антибіотиків, для того, щоб формувати експортні партії для поставок у Європу.

«Ми працюємо за власною розробленою біотехнологією вирощування гусей, а тому за потреби можемо навчити цих фермерів працювати за нею так само й продавати вирощених гусей разом із нами у Європу», – додав він.

Денис Шеремет вважає цікавим і експорт гусячого жиру, пуху й пера. «Також цікаво продавати за кордон жирну гусячу печінку. Особливо в світлі того, що в Європі заборонено вирощувати гусей для виробництва фуа-гра, бо це в них вважається знущанням з птиці, – поясни він. – У нас поки що таких заборон немає, а тому ми можемо сміливо цим користатися. Бо споживачів цієї продукції у тій самій Франції дуже багато».

Довідка

Господарство «Сила життя» вирощує гусей за екстенсивною технологією, без застосування антибіотиків, реалізує продукцію гусівництва. Має 2 тис. гусей батьківського поголів’я одночасного утримання великої білої та великої сірої порід. Потужність виробництва – 50-70 тис. інкубаційного гусячого яйця на рік.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!