Плодоовочевий комбінат «Херсон» не працює на повну потужність через брак сировини
Плодоовочевий комбінат «Херсон», де зараз триває сезон консервування огірків, працює лише в одну зміну, переробляючи 10-15 тонн сировини на день. Хоча, за словами директора заводу Оксани Баденко, міг би працювати і в дві, і в три зміни, пише ХЕРСОН.City.
Потенційна потужність комбінату, який випускає консервовану продукцію під ТМ «Бон Херсон», – 100 тис. банок огірків за зміну, це 40 тонн перероблених свіжих огірків. Але такої кількості огірків, які б поставлялись регулярно та були належної якості, комбінат не може отримати.
«Звичайно, ми укладаємо договори, розраховуємо на якісь об’єми сировини, але наші фермери не дуже прагнуть виконувати контракти, – розповідає Оксана Баденко. – Якщо приїжджає якийсь закупник, пропонує їм трохи більше, вони просто зривають нам поставки, а списують все на начебто форс-мажор».
Так, ізраїльські партнери, говорить директорка, готові купляти 1 млн банок консервованих огірків, проте підприємство не може поставити таку кількість, бо не має достатньої кількості сировини. Тому контракт уклали лише на 300 тис. банок.
«Ми не додаємо консервантів, як роблять це деякі виробники, не замінюємо цукор на сахарин, не застосовуємо ароматизатори чи барвники – за це нашу продукцію оцінили та із задоволенням споживають, як у Європі, так і в Канаді та США», – наголошує Оксана Баденко.
При цьому нещодавно комбінат отримав і сертифікат кошерності.
Довідка
Плодоовочевий комбінат «Херсон» виробляє консервовані огірки, томатну пасту, томатні соуси, овочеву ікру та соки під ТМ «Бон Херсон». На підприємстві впроваджена та діє система управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). Продукція експортується до Ізраїлю, країн Балтії, Румунії, Грузії, Білорусі, Казахстану, Канади та США.
Додати коментар