Новий молокопереробний цех виготовлятиме сири для Львівщини
На базі підприємства «Еко-Ґазда» в селі Нижнє Гусне Турківського району на Львівщині відкрили новий молокопереробний цех площею 700 кв. м із виготовлення сирів.
Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.
За словами керівництва цеху, тут вироблятимуть висококалорійні сири. За одну зміну тут перероблятимуть 5 тонн молока.
«Сир вироблятимуть із високоякісного молока, яке отримується від корів, випас яких проводиться на гірських та пригірських пасовищах Карпат», – зазначив керівник молокообробного цеху Руслан Кравчак.
Так, купуватимуть молоко у особистих селянських господарствах Турківського району. Реалізовуватимуть сирну продукцію, виготовлену у цеху, на ринках та торгових мережах Львівської області.
А директор департаменту агропромислового розвитку Львіської ОДА Наталія Хмиз нагадала, що «на початку ХХ століття сири, виготовлені на території теперішнього Турківського району, експортували по усій Європі»
Додати коментар