Елеватор

Новий молокопереробний цех виготовлятиме сири для Львівщини

Новий молокопереробний цех виготовлятиме сири для Львівщини

На базі підприємства «Еко-Ґазда» в селі Нижнє Гусне Турківського району на Львівщині відкрили новий молокопереробний цех площею 700 кв. м із виготовлення сирів.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

За словами керівництва цеху, тут вироблятимуть висококалорійні сири. За одну зміну тут перероблятимуть 5 тонн молока.

«Сир вироблятимуть із високоякісного молока, яке отримується від корів, випас яких проводиться на гірських та пригірських пасовищах Карпат», – зазначив керівник молокообробного цеху Руслан Кравчак.

Так, купуватимуть молоко у особистих селянських господарствах Турківського району. Реалізовуватимуть сирну продукцію, виготовлену у цеху, на ринках та торгових мережах Львівської області.

А директор департаменту агропромислового розвитку Львіської ОДА Наталія Хмиз нагадала, що «на початку ХХ століття сири, виготовлені на території теперішнього Турківського району, експортували по усій Європі»

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!