Елеватор

«Аверса-Україна» планує виробляти молоко для своєї сироварні

«Аверса-Україна» планує виробляти молоко для своєї сироварні

ТОВ «Аверса-Україна», яке спеціалізується на виготовленні італійських сирів, планує створити виробництво замкнутого циклу – виробляти молоко самостійно.

Компанія вже придбала ферму на 250 голів недалеко від Вінниці, з 2,5 га землі, де можна організувати вигул худоби.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів директор компанії Володимир Онищук.

«Якби не події 2014 року, то ферма давно успішно працювала б, – зазначив він. – Проект довелося заморозити, бо інвестор не бажає вкладати кошти в бізнес країни, де відбуваються воєнні дії».

Щоб запустити ферму, потрібно мінімум $1,5 млн. Інвестиції господарство очікує з Італії – згідно з програмою підтримки розвитку приватного бізнесу в інших країнах. Адже один із засновників сироварні «Аверса-Україна» і її господар – італієць Мауріціо Перкуоко.

Приміщення готове, потрібно провести комунікації. «Плануємо перевести туди повністю виробництво плюс збудувати свинарник для згодовування сироватки десь на 100 голів», – розповів Володимир Онищук.

Довідка

«Аверса-Україна» (Вінниця) виготовляє приблизно 300 кг сиру на день. В асортименті – моцарела, качокавало, рікота, качота. У виробництві не використовуються хімічні компоненти, вся продукція – натуральна.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!