Агромаркет

Компанія Elixir Ukraine репрезентувала на «АГРО-2020» комплексні мінеральні добрива

Живлення чемпіонів

Живлення чемпіонів

Компанія Elixir Ukraine репрезентувала на «АГРО-2020» комплексні мінеральні добрива, що добре зарекомендували себе на всіх ґрунтах України

Ні жнива, ні карантин не завадили учасникам головної аграрної події року «АГРО-2020». Хтось завітав, щоб ознайомитися з новинками техніки, хтось — щоб пригледіти дієву технологію. Зрештою, кожен мав можливість вибрати, прицінитися і навіть придбати щось важливе для свого господарства. Багатьох відвідувачів зацікавила продукція знаного виробника комплексних мінеральних добрив — сербської компанії Elixir Zorka.

У лінійці представлених на «АГРО-2020» міндобрив найвищої європейської якості, які ексклюзивно постачає на український ринок компанія Elixir Ukraine, особливу увагу привертали формули NutriMAP NP 10 : 40 + 2% Ca + 10% SО3 + 0,1% Zn та NP 16 : 20 + 30% SО3 + 0,05%. Завдяки своєму складу, вони добре зарекомендували себе на всіх ґрунтах України. І цей критерій є пріоритетним для компанії. Враховуючи конкретні потреби ґрунтів у поживних елементах, в Україні зареєстровано цілу лінійку високотехнологічних продуктів Elixir Zorka — загалом близько 20 різних формул.

Ефективні навіть у посуху

Високотехнологічні продукти Elixir Zorka виробляють у вигляді макрогранул (діаметр 3–5 мм) та мікрогранул (діаметр 0,5–1,2 мм). Найвідоміше в Україні стартове мікрогранульоване добриво цього бренду з формулою NP 10-35 (а його нова формула NP 10-45) — Super Start. Його вносять ультралокалізовано із сівбою в рядок. Це забезпечує точніше дозування та рівномірніший розподіл поживних речовин (передусім легкодоступний фосфор і цинк) у ґрунті, а отже, й ефективніше їхнє використання рослинами на початкових стадіях росту й розвитку. Це дуже актуально за несприятливих погодних умов і має надалі вирішальне значення для формування урожаю. Добриво впливає на розвиток міцнішої та глибшої кореневої системи. Молода рослина стає витривалішою і стійкішою до збудників хвороб.

Наукові дослідження та виробничий досвід свідчать: мікрогранульовані добрива Super Start є найкращими добривами для припосівного удобрення сільськогосподарських культур. Позаторік, як розповів заступник директора з розвитку компанії Олександр Когут, ефективність Super Start досліджували на полях великих агрохолдингів. Завдяки внесенню на гектар 25 кг цього мікрогранульованого добрива разом із 60 кг стартового NutriMAP NP 10 : 40 під час сівби кукурудзи у ТОВ «Укрпромінвест» на Житомирщині врожайність зросла на 2,4 т (як порівняти зі стандартною схемою живлення) до 15 830 т/га.

Вельми оптимістичні результати показують і польові досліди в Інституті кормів та сільського господарства Поділля НААН України. За словами завідувача відділу науково-дослідної роботи компанії Сергія Свитка, навіть в екстремальних умовах — за мінімальної кількості вологи в ґрунті — мікрогранула Elixir Zorka діяла ефективно: висота соняшнику й кукурудзи на удобрених ділянках була майже вдвічі більшою, як порівняти з контрольними ділянками (без внесення добрив під час сівби). Урожайність дослідники рахуватимуть уже за місяць.

Що у формулі та як це працює

Ідеально збалансований вміст поживних речовин у комплексних добривах Elixir Zorka дає змогу застосовувати їх на всіх ґрунтах України під усі сільськогосподарські культури з використанням усіх способів унесення. Усі макро- й мікроелементи скомпоновано таким чином, щоб забезпечити рослині належне живлення навіть за несприятливих погодних умов.

Коренева система рослини швидко поглинає амонійну форму азоту — NH4+ — навіть за відносно низьких температур навесні. Це одна із суттєвих переваг добрив Elixir Zorka (на відміну від NH2, що потребує ще й мікробіологічних процесів і певного часу для трансформації в амонійний азот). Катіони амонію не вимиваються в осінньо-весняний період із ґрунтів, як, наприклад, нітрати (NO3).

Фосфор у вигляді моноамонійфосфату — NH4H2PO4 найкраще і найшвидше розчиняється у воді, тож є найдоступнішим для рослин. І це теж суттєва перевага, зокрема, на перших етапах росту й розвитку сільгоспкультур. Фосфор, як і азот, відповідає за формування розгалуженої кореневої системи, а крім того, як і калій, підвищує імунітет рослини, посилює її посухостійкість і зимостійкість.

Потрібну форму калію — хлориди (KCl) чи сульфати (K2SO4) — у добривах цього бренду можна вибрати залежно від чутливості сільгоспкультури до хлору. Скажімо, під овочеві, плодово-ягідні культури, картоплю, гречку, виноград тощо доречно застосовувати добрива, де калій на сульфатній основі.

Сірку (вона суттєво впливає на ріст і розвиток рослини) містять усі без винятку добрива Elixir Zorka. Також окремі формуляції добрив мають у своєму складі й інші важливі макроелементи — кальцій, магній, а також мікроелементи — бор і цинк.

Економіка конструктивного партнерства

Щоб аграрії мали змогу найефективніше скористатися новими технологіями й збільшити врожайність навіть у складних погодних умовах, Elixir Ukraine надає ще й фаховий агрономічний супровід. І така взаємодія, як кажуть партнери компанії, вже приносить свої позитивні результати. Як показують наукові дослідження та виробнича практика, застосування інноваційних рішень у живленні сільгоспкультур є вагомим чинником суттєвого підвищення їх урожайності.

Угода про співпрацю Elixir Ukraine з компанією IKAR — литовським виробником рідких концентрованих мікродобрив — дала змогу репрезентувати в Україні повну технологію живлення рослин. Загалом 86 продуктів, що досить популярні в Україні. Відтепер партнери спільно здійснюють аналіз ґрунтів, листову діагностику, на базі результатів підбирають форми і норми добрив, надають технологічні рекомендації. Менеджери регулярно відвідуватимуть господарства, досліджуватимуть потреби в живленні та допоможуть аграріям більш точно реагувати й забезпечувати потреби рослин. Водночас можна скористатися послугою з обладнання сівалки будь-якого типу для внесення мікрогранул.

Наявність розвиненої логістичної системи — з доставкою баржами по Дунаю в Ізмаїл, зі своїм автотранспортом та складами — дає змогу Elixir Ukraine доставляти добрива безпосередньо в господарство та суттєво оптимізувати їх вартість (за тонну — на 2–3 тис. гривень менше, ніж за добрива інших брендів такого самого класу). Тож високий економічний ефект від застосування добрив Elixir Zorka очевидний.

В Європі та світі добре відомі добрива найвищої якості Elixir Zorka з високою концентрацією поживних елементів, рівномірним гранулюванням і високою розчинністю у воді. Свій життєпис завод Elixir Zorka у сербському місті Шабац розпочав ще 1938 року. А друге дихання отримав після приватизації Elixir Group — коли підприємство модернізували й оснастили виробничі потужності за сучасними технологіями та європейськими стандартами. Компанія «Еліксир Україна» постачає добрива на український ринок із 2017 року, а вже торік обсяг відвантаженої в Україну продукції перевищив 100 тис. тонн. Комплексні мінеральні добрива Elixir Zorka відповідають вимогам чинного законодавства та мають офіційну державну реєстрацію і посвідчення від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

тел.: +38 098 162 88 88, +38 098 164 88 88
e-mail: [email protected]

elixir-ukraine.com

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ