Елеватор

Журналісти AgroTimes із перших уст дізналися про клієнтський досвід бренду TORNUM

За високими стандартами

За високими стандартами

Журналісти AgroTimes із перших уст дізналися про клієнтський досвід бренду TORNUM

Хтось зі знаних бізнес-консультантів якось сказав, що клієнтський досвід бренду — наче його кровоносна система. Якщо вона здорова й функціонує правильно, компанія має великі шанси зміцнити свій репутаційний капітал і ринкові позиції. Якщо ні — про це стане відомо зі звернень незадоволених клієнтів, тож доведеться змінювати стратегію.

В агросекторі будувати довготривалі ділові відносини ще складніше. За прихильність аграрія сьогодні активно конкурують компанії з усього світу. Тим часом сам сільгоспвиробник не хоче купувати те, чого не потребує, або про що чув не надто позитивні відгуки. Натомість потреби сільгоспвиробництва, як і вимоги до техніки й технологій, дедалі більше зростають. Тож аби завоювати довіру ринку, сьогодні мало продати комусь свою продукцію чи послугу. На перший план виходить професіоналізм і здатність виконати взяті зобов’язання. Саме до таких чеснот проявляє інтерес ділова спільнота агросектору. І вже у цьому контексті кожна деталь, як каже очільник компанії «ТОРНУМ» Олександр Холод, має неабияке значення.

Особливість інноваційного підходу цього знаного шведського бренду полягає в тому, що компанія підтримує своїх клієнтів протягом усього строку експлуатації обладнання. Якісний сервіс і зворотний зв’язок дають змогу постійно вдосконалювати зерносушильне обладнання й вибудовувати нові концептуальні підходи. Скажімо, на початках своєї діяльності компанія виробляла тільки сушарки, а згодом прийшло розуміння, що неправильно вбудоване в технологічну схему елеватора обладнання може суттєво знизити ефективність усіх процесів. Тому тепер математичне моделювання кожного окремого проєкту — сфера відповідальності високоточних алгоритмів штучного інтелекту. А що вищий рівень точності обладнання, то вищу цінність воно має.

Ключові пріоритети бренду — якість самого обладнання й сервісний супровід. Подробицями ми поцікавилися безпосередньо у клієнтів «ТОРНУМ». І ось що вони нам розповіли.

«Нечасто вдається досягти такого порозуміння»

Євген Кузуб

Євген КУЗУБ, головний інженер елеваторного господарства A.G.R. Group

— Торік у Середині-Буді на Сумщині ми ввели в експлуатацію першу чергу нашого маршрутного елеватора й облаштували всі елементи інфраструктури — від потужної сушарки до залізничної гілки та власного локомотива. Проєктування, постачання й монтаж обладнання виконували фахівці компанії «ТОРНУМ». Співпраця склалася дуже позитивно.

Усі складові елеватора підібрано таким чином, щоб за мінімальних експлуатаційних витрат отримати максимальну продуктивність: сушарка з рекуперацією тепла TORNUM HRC 8-32-4 з повною автоматизацією та комп’ютерним керуванням процесу сушіння, транспортні системи SCANDIA (Швеція) серії H-Line для використання 360 днів на рік і продуктивністю 300 т/год, хопери для вирівнювання вологості зерна, експедиційна місткість TORNUM на 640 т для завантаження вагонів і на 60 т — для завантаження автомобілів, силоси для тривалого зберігання із зачисними шнеками SCANDIA скребкового типу, а також повна автоматизація елеватора з контрольними датчиками та єдиним центром керування.

Я маю досвід роботи з різними підрядниками й будівельними компаніями, тож скажу відверто: нечасто вдається досягти такого порозуміння — з усіма питаннями під час роботи фахівці «ТОРНУМ» оперативно давали раду, монтажні рішення були професійно виправданими й виваженими. Про це можна довго розповідати, але найкраще якість роботи підрядника проявляється вже після початку експлуатації обладнання. Наші пріоритети — надійність і ефективність.

«Обладнання TORNUM добре служить нам уже десятиліття»

Сергій ДОКТОРОВ, власник ТОВ «Відродження» (Полтавська обл.)

— Як показує наш десятилітній досвід експлуатації сушарки TОRNUM, обладнання цього бренду дуже якісне і надійне. Ми сушимо не лише кукурудзу, а й часом ранні зернові. За сезон без проблем доводимо до кондиційних вимог і зберігаємо на власних потужностях близько 4–5 тис. тонн зерна. За своїми якісними показниками воно відповідає всім експортним специфікаціям, тож, як мовиться, можна сміливо везти в порт. Нас дуже влаштовує рівень енерговитратності сушарки. Тож і собівартість доробки зерна, як з’ясувалося, у нас менша, ніж на комерційному елеваторі.

Обладнання TORNUM сконструйовано так досконало, що служить нам уже десятиліття. За цей час не виникало жодних проблем ані з запчастинами, ані з обслуговуванням сушарки. Якщо треба було якусь деталь замінити чи відрегулювати, інженери компанії все своєчасно і швидко робили. Крім того, ми щороку запрошуємо сервісну службу — щоб фахівці продіагностували всі механізми й системи, виявили всі «вузькі місця» або ж пересвідчилися, що їх нема. До речі, певні експлуатаційні операції, передбачені інструкціями, обов’язково має здійснювати сам власник обладнання. Наприклад, після завершення сезону почистити й накрити газовий пальник кришкою, щоб усередину не потрапили конденсат і пилюка… Такі нескладні дії допомагають нам підтримувати обладнання в хорошому стані, запобігаючи поламкам і зупинкам під час робочого процесу.

«Співпраця склалася дуже вдало»

Богдан Нестерук

Богдан НЕСТЕРУК, представник ТОВ «Вінагротрейдінг»

— В обробітку нашої компанії близько 2000 га ріллі, у сівозміні — переважно соняшник, кукурудза, ріпак, пшениця. Насіння соняшнику компанія переробляє на власних потужностях. Решта культур потребують належного зберігання. Тож півтора року тому було вирішено будувати власний елеватор. За рекомендаціями колег звернулися до компанії «ТОРНУМ».

Співпраця склалася дуже вдало. Протягом року тривали проєктувальні, будівельні й монтажні роботи. А на підготовку сушарки до експлуатації знадобився день. Інженери провели інструктаж, показали, як усе працює. Тож труднощів у роботі не виникає — все обладнання працює в штатному режимі. Утім, за будь-яким виробничим питанням можна в будь-який час зателефонувати й отримати консультацію сервісної служби. Ми так і робимо.

Фахівці «ТОРНУМ» періодично навідуються й перевіряють, як працює обладнання. Кажуть, що перший сезон для нового елеватора найвідповідальніший і найскладніший. Щоправда, ми труднощів не відчули. Звісно, довелося вчитися, але це не потребувало багато часу і зусиль. Керувати таким обладнанням просто, складного тут нічого немає.

Наша сушарка може протягом двох тижнів працювати у цілодобовому режимі без перерв на очищення й обслуговування. Щоправда, твердопаливний котел зупиняємо й чистимо раз на 2–3 дні. Тож для виконання профілактики самої сушарки маємо достатньо часу.

На сушіння соняшнику задаємо температуру 50 градусів. У такому котлі, як наш, вона може змінюватися в межах від 48 до 53 градусів. Проте це не впливає на стабільність сушіння — у буферних силосах вологість очищеного зерна вирівнюється, а сучасна автоматика сушарки, зафіксувавши вологість на вході й виході, відповідно до цих показників регулює швидкість вивантаження»

«Сушарка TORNUM дуже якісна і варта своїх грошей»

Олександр Павлюк

Олександр ПАВЛЮК, Гайсинська філія ДП ЗАТ «Теувес Холінг»

— Із зерносушаркою TORNUM TK6-19-3 наше підприємство відпрацювало всього один сезон, але вже маємо позитивні спостереження й оцінки. Ця сушарка дуже якісна і варта своїх грошей — передусім завдяки унікальним конструктивним рішенням. Скажімо, за обсягами споживання газу нова сушарка набагато економніша від інших моделей, з якими мені раніше доводилося працювати. Її конструкція дає змогу заощадити 15–20% енергоносія — залежно від температури сушіння, вхідної та вихідної вологи, а також температури довкілля. Та і якість роботи сушарок старого зразка, що маємо на підприємстві, не порівняти з новою.

Потужність нашої сушарки TORNUM — близько 80 тонн за один оборот. Поточного сезону, починаючи із жовтня, практично щодня сушили зерно нового врожаю сої й кукурудзи. Обладнання показало себе дуже надійним, а продуктивність за культурами відповідала проєктній.

Аби так було й надалі, і восени не довелося «гасити пожежі», маємо навесні приділити увагу профілактиці — треба перевірити газові пальники, фільтри та загалом усі системи сушарки. Тому в міжсезоння плануємо запросити фахівців «ТОРНУМ» на підприємство, щоб здійснити профілактичний огляд і дефектування обладнання. До слова, у них в будь-який час можна отримати консультацію щодо експлуатації обладнання. Сподіваємося, що сервісом і надалі будемо задоволені.

ТОВ «ТОРНУМ»
тел. +38 (067) 443-16-02
м. Київ, вул. Назарівська, 11, оф. 39

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ